Welkom bij boerderij 't Paradijs

Het Vee

Brandrode runderen

Brandrode runderen herkent u aan de diep donkerrode of bruinrode kleur met witte aftekeningen. Brandrode runderen zijn middelgroot. Het zijn rustige, zeer sociale en vriendelijke dieren. Het dier kan zich goed aanpassen aan veranderende leefomstandigheden, waardoor ze het hele jaar door in de buitenlucht verblijven. Met name het sociale karakter van deze runderen hebben ertoe geleid dat wij dit ras hebben gekozen om mee te werken op de boerderij. Onze +-40 brandrode runderen staan op het nabijgelegen landgoed Otelaar waar zij ruimte en een natuurlijke leefomgeving hebben. De runderen worden gehouden voor het biologisch vlees.

Kippen

Boerderij ’t Paradijs houdt 6.000 biologische leghennen van het ras ‘Dekalb Amberlink’. Dit ras legt veel egaal bruine eieren met een sterke schaal. Het zijn sterke en sociale kippen. Op ’t Paradijs hebben ze een uitloop van minimaal 4m2 per kip. Er is ruimte om zowel binnen als buiten te scharrelen. De productie en verzorging is geautomatiseerd. De eieren worden dagelijks via een lopende band verzameld, van een stempel voorzien en in trays geplaatst.

Varkens

Jaarlijks groeien er minimaal 200 varkens op bij ’t Paradijs. Als zij groot genoeg zijn, worden ze geslacht voor het vlees. De varkens leven in kleine groepjes bij elkaar en hebben een binnen- en buitenruimte tot hun beschikking.