Programma weekendopvang

Onderstaand programma betreft een voorbeeld van de weekendopvang voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Het daadwerkelijke programma verschilt per weekend en wordt afgestemd op de leeftijd en de mogelijkheden van kinderen.

Vrijdag

Vanaf 19.00 uur ontvangen we de kinderen en hun ouders op de boerderij. We drinken koffie en limonade, waarna de ouders vertrekken en de kinderen hun spullen op de kamer inruimen. Daarna is er ruimte voor een spelletje en gaan de kinderen naar bed volgens het bedtijdrooster.

Zaterdag

Na het ontbijt en een corveetaak beginnen we om 09.45 uur met het voeren van dieren. In de loop van de ochtend drinken we limonade en kunnen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Om 12.30 uur volgt een gezamenlijke lunch en na het corvee is het tijd voor een boerderij-activiteit. De kinderen kunnen kiezen uit diverse activiteiten, waaronder ponyrijden. Om 17.00 uur koken we gezamenlijk (volgens rooster) en om 18.00 uur is er een warme maaltijd. ’s Avonds doen de kinderen een spelletje of lezen de Donald Duck. Vanaf 19.15 uur gaan om-en-om douchen en om 20.00 uur starten we een DVD. Vanaf 20.30 uur gaan de kinderen naar bed volgens het bedtijdrooster.

Zondag

We staan om 08.00 uur op en na het ontbijt gaan we naar de kerk. Om 11.30 uur drinken we limonade om vervolgens de dieren te voeren. Om 12.30 uur eten we fruit en chips. Na een corveetaak kunnen de kinderen kiezen uit diverse activiteiten. Laat in de middag pakken de kinderen hun tas in en koken we volgens rooster. Na de warme maaltijd komen de ouders hun kind rond 19.00 uur weer ophalen. We sluiten het weekend af met koffie en limonade.