Een positieve daginvulling bij boerderij 't Paradijs

Dagopvang voor kinderen

Voor kinderen en tieners met een aan autisme verwante stoornis bieden we woensdagmiddagopvang, woensdagavond kookgroep, zaterdagopvang, weekendopvang (logeren), individuele begeleiding en begeleidend paardrijden.

Woensdagmiddagopvang

We ontvangen kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. Eens in de veertien dagen komen de kinderen op de boerderij om te spelen en begeleiding te ontvangen. Zij worden ingedeeld in twee groepen op basis van hun leeftijd. De middag begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

In ons programma benadrukken we de mogelijkheden van kinderen. De kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en te spelen zonder te ‘moeten’. Zij leren in een rustige en ruimtelijke omgeving over het boerderijleven, over de omgang met dieren en met elkaar. De kinderen ontdekken hun hobby’s en bouwen aan hun zelfvertrouwen. Naast vaste taken en activiteiten zijn er momenten waar kinderen zelf mogen kiezen wat ze willen doen. Bijvoorbeeld rijden met de skelter, spelen in de boomhut, spelletjes doen, een speurtocht houden, trampoline springen, schommelen en op de hooizolder spelen.

Bekijk hier een voorbeeldprogramma van de woensdagmiddagopvang

Woensdagavond kookgroep

In de kookgroep leren tieners rond de 13 tot 16 jaar vaardigheden in het samenstellen en maken van een maaltijd. Ze leren o.a. een planning te maken, samen te werken en taken te verdelen. Eerst samen koken en dan gezellig samen eten. De leiding stuurt bij waar nodig, maar de tieners doen het vooral zelfstandig. De kookavond begint om 17.30  en eindigt om 20.30 uur.

Zaterdagopvang

Wij bieden één zaterdag in de 14 dagen zaterdagopvang voor jongeren tussen de 12-15 jaar oud die enthousiast zijn om op de boerderij te werken. Deze jongeren hebben een autistisch spectrum stoornis en kunnen met duidelijke begeleiding en structuur een actieve daginvulling vinden. Van 10:00 tot 16:00 uur zijn deze jongeren welkom. Zij worden begeleid door de zorgboer.

Weekendopvang

Binnen de weekendopvang krijgen kinderen volop uitdagingen om te spelen en te ‘werken’ op de boerderij. Op die manier zorgen we voor ontlasting van de ouders en eventuele broers en zussen. De kinderen komen twaalf keer per schoolseizoen een weekend logeren. Op ’t Paradijs ontvangen we kinderen vanaf 6 tot circa 16 jaar. De groepen tellen acht tot tien kinderen binnen een vastgestelde leeftijdscategorie.

Tijdens de weekenden bieden wij een vast programma met veel ruimte voor het verzorgen van dieren, ‘werken’ op de boerderij en in de tuinderij en spelen op het erf. Daarbij benadrukken we de mogelijkheden van kinderen. De boerderij is een uitdagende plek met veel mogelijkheden voor uiteenlopende interesses. Wij werken volgens een werkbladensysteem. Ieder kind kan activiteiten op zijn/haar eigen niveau uitvoeren. De werkbladen zorgen voor een bepaalde vorm van zelfstandigheid, wat het zelfbeeld van de kinderen ten goede komt. Door de ruime 1-op-1 situaties kan de begeleiding de mate en het soort ondersteuning per kind afwisselen: van samendoen tot alleen verbale instructie.

Bekijk hier een voorbeeldprogramma van de weekendopvang

Deskundige begeleiding

Iedere groep heeft een vast team van begeleiders. De woensdagmiddagen worden begeleid door een sociaal pedagogisch medewerkster, zorgboer en een onderwijsassistente. Zij werken methodisch volgens de principes van ‘Geef me de vijf’ (een pedagogische aanpak voor kinderen met autisme) en worden ondersteund door vrijwilligers en stagiaires. De weekendgroepen worden begeleid door een kindercounselor, een pedagoge en een ergotherapeut met een post-hbo opleiding op het gebied van autisme.

Plek in weekendgroepen!

Op dit moment hebben wij nog wat plekken openstaan. We hebben 4 plekken voor een tiener tussen de 11-15 jaar! Heeft u interesse?

Neem dan contact met ons op! Bel 0342-401253 of mail info@boerderijparadijs.nl

  open dag, aardbei-inplant dag, maandelijkse actie

  Lees hier het laatste nieuws over de open dag, aarbei inplant…
  18 april 2017/door Anneke

  Helpen bij het aardbei inplanten

  Een ochtend helpen? Wij zoeken vrijwilligers voor vrijdag 31…
  13 maart 2017/door Anneke

  10 jaar ’t Paradijs!

  Save the date! 18 juni 2016 is het open dag op Boerderij 't…
  24 mei 2016/door Anneke

  Lees hier het artikel van Geofoxx geschreven over ’t Paradijs.

  Geofoxx is een veelzijdig bureau voor milieu expertise, waarbij…
  22 maart 2016/door Anneke

  Paradijsdagen voor kinderen!

  Beste ouders van onze 'Paradijs Kids'.  In de herfstvakantie…
  7 oktober 2015/door Anneke

  Een boerderij waar iedereen zichzelf kan zijn

  een boerderij waar iedereen zichzelf kan zijn
  2 september 2015/door Anneke

  “Voor het eerst landelijke beschikbaarheid Nederlandse biologische versproducten”

  “Voor het eerst landelijke beschikbaarheid Nederlandse biologische…
  1 september 2015/door Anneke

  Markten 2015

  <img class="alignleft size-full wp-image-4392" src="http://www…
  24 juni 2015/door Anneke

  boerderij pakket klein

  23 juni 2015/door Anneke

  Aardbeien plukken

  Beste klanten, Vanaf deze week kunnen er weer volop aardbeien…
  22 juni 2015/door Anneke

  Een Nepalese theeboer kent de dezelfde uitdagingen als wij

  <img class="alignleft size-full wp-image-4359" src="http://www.boerderijparadijs.nl/wp-content/uploads/2015/06/artikel-nepalese-thee.png"…
  16 juni 2015/door Anneke

  Paradijsdagen en Kinderkampen

  Beste ouders/verzorgers van onze Paradijskids! Ook deze zomer…
  2 juni 2015/door Anneke