Bij ons moet niets, maar alles mag!

Dagopvang voor ouderen

Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag bieden wij dagopvang voor (dementerende) ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten of aan een daginvulling.

Niets moet, alles mag!

Om 10.00 uur drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee. Daarna is er gelegenheid om te helpen met boerderij-activiteiten zoals het voeren van dieren, het inpakken van eieren, wandelen, handwerken, houtbewerken of helpen bij het voorbereiden van de maaltijd. Elke deelnemer kiest wat hij of zij graag wil doen. Niets moet, alles mag! Om 12.30 uur eten we gezamenlijk een warme maaltijd. Daarna is er de mogelijkheid om te rusten of om mee te helpen met de werkzaamheden op de boerderij. Om 14.30 uur drinken we koffie of thee en rond 15.30 uur wordt de dag afgesloten.

Deskundige begeleiding

De ontmoetingsdagen worden verzorgd en begeleid door verpleegkundigen, verzorgenden en activiteitenbegeleiders. Ook is er een huisarts uit Barneveld beschikbaar in geval van een (urgente) vraag over de gezondheid van één van onze deelnemers. Door deelname aan de opvang blijft thuiswonen soms langer mogelijk.

Vervoer

Een team van vaste chauffeurs verzorgt het vervoer van ouderen vanuit Barneveld en de wijde regio.

Bekijk hier onze folder over de dagopvang voor ouderen.